Historie Zeilmakerij Johanna

De historie van de zeilmakerij begon voor Johan van den Ende al halverwege de jaren '70. Hij was toen een kind en groeide in Dordrecht op tussen de ratelende naaimachines en rollen stof. Hij zag hoe zijn vader dag-in-dag-uit vakkundig tenten repareerde. Door de toenemende vraag naar boottenten bekwaamde Van den Ende senior zich later ook in maritieme producten. Na schooltijd verleende Johan hand- en spandiensten in het atelier van zijn vader en gaandeweg leerde hij de kneepjes van het zeilmakersvak.

Over ons - zeilmakerij Johanna

Uit passie voor het vak heeft Johan begin 2007 het roer omgegooid. Hij zegde toen zijn baan als productmanager op en startte zijn eigen zeilmakerij in Assen. Hij vernoemde het bedrijf naar zichzelf en naar zijn vrouw Johanna die het volgen van zijn passie toejuichte.

Het atelier in Assen groeide binnen drie jaar uit haar voegen. In 2010 vond Johan een pand in Hoogezand dat precies aan zijn wensen voldeed: voldoende ruimte voor meerdere werktafels, voor allerhande gereedschappen en voor de volumineuze voorraden, zoals de brede rollen stof en de hoge stapels polyether voor kussens. Het pand had zelfs een groot buitenterrein én een brede roldeur om zo binnen te kunnen werken op een boot.

Inmiddels werkt Johan niet meer alleen in zijn zeilmakerij in Hoogezand. Door de toenemende opdrachten heeft hij nu twee zeilmakers part time in dienst om de opdrachten van zijn klanten tijdig te kunnen blijven leveren. Ondanks de groei van de zeilmakerij is de service nooit veranderd: bij Johan blijven tevreden klanten en kwaliteit voorop staan.

Hartelijke groet van het team Zeilmakerij Johanna,

Johan, Joanne, Irena, Klaas en Margreet.